Begeleiding
en ondersteuning

Begeleiding

One touch of nature makes the whole world kin

Onze begeleiding is gericht op de mens en diens leven. Dit houdt in dat we goed luisteren en kijken wat er nodig is voor jou. En waar jouw wensen en behoeften liggen.

Samen met jou maken we de begeleiding en ondersteuning passend bij jouw leven, mogelijkheden en wensen. Dit heet met een ander woord zorg op maat.

Onze begeleiders maken met jou samen een duurzaam ondersteuningsplan en zijn altijd eerlijk over de mogelijkheden en uitdagingen. Sommige uitdagingen kunnen samen met jou worden omgezet naar een haalbaar doel. We streven ernaar om onze ondersteuningsplannen SMART te formuleren en dit op regelmatige basis met jou te controleren of het nog actueel is, en daar waar nodig aan te passen.

Evitaa doet wat nodig is, en niet langer dan nodig is. Het enige wat we nodig hebben om de begeleiding en ondersteuning tot een succes te maken ben jij!

Alleen met een goede samenwerking, openheid en eerlijkheid kunnen we het beste uit jezelf halen.

Evitaa is uniek: omdat we weten dat uitdagingen en problematieken zich niet alleen tussen 9.00 en 17.00 uur afspelen, kun je ons ook voor en na die tijd bereiken voor noodsituaties. (Enkel voor onze cliënten) is Evitaa na 17:00 uur en in het weekend telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 06-57366339.

Het kan voorkomen dat er andere individuele afspraken worden gemaakt. Maatwerk is tenslotte een belangrijk goed binnen Evitaa.

Onze begeleiding en ondersteuning is laagdrempelig en biedt jou de mogelijkheid om ergens een succes van te maken.

Wij hanteren bovendien ook geen (lange) wachtlijsten.

Begeleiding en ondersteuning kunnen op alle dagen van de week en in de avond plaatsvinden, kijkend naar wat voor jou het meest passend is.

Onze begeleiders kijken graag naar oplossingen die passend zijn bij jou. Samen met jou zullen we dan ook de weg bewandelen die het meest past bij jou als mens.

Onze cliënten beoordelen ons al een aantal jaar op rij op kwaliteit met een 8.1 of hoger. Dat is natuurlijk niet voor niets.

Dat wil overigens niet zeggen dat we het altijd eens zijn met elkaar of dat wat jij nu wilt ook direct mogelijk is. De begeleiders doen erg hun best om samen met jou successen te behalen.

Mocht onze werkwijze en visie bij jou passen, neem dan gerust contact met ons op. Binnen 24 uur komen we dan tot een afspraak en kunnen we kijken of we tot een samenwerking kunnen komen.

Uitsluitingscriteria

Mocht een van onderstaande problematieken zich bij jou voordoen dan kunnen we je helaas niet verder helpen binnen ons team, maar willen we uiteraard wel met je kijken welke organisatie wel passend is.

Immers is een niet gestelde vraag een gemiste kans

  • complete overname van ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen)
  • verpleegkundige zorg
  • totale desoriëntatie in tijd, plaats en persoon
  • claimend gedrag zodat 1-op-1 begeleiding nodig is
  • zintuigelijke beperkingen als doofblind zijn
  • actieve psychoses
  • opname onder dwang, cliënten die vallen onder de Wet zorg en dwang
  • ernstige psychiatrische problematiek, die bijvoorbeeld een gesloten opname vereist
  • niet in staat zijn tot het (onder begeleiding) beheren van de eigen medicatie
  • zeer ernstige verslavingsproblematieken

Ik wil graag meer weten over begeleiding