Duurzaamheid

Evitaa vindt het belangrijk om in beweging te blijven, in beweging fysiek, maar ook met de maatschappij en wat er voor nodig is om samen onderdeel te (blijven) maken van een gezonde maatschappij. Evitaa draagt graag bij aan duurzaamheid door continu naar duurzame oplossingen, investeringen en initiatieven te kijken die daar écht bij helpen. Zo rijden we (gedeeltelijk) elektrisch en proberen wij daar waar het kan onze cliënten op de fiets te bezoeken. Dit draagt bij aan de CO2 uitstoot maar tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een gezonde levenswijze.

Onze cliënten vinden het vaak lastig om alle wet en regelgeving in de gaten te houden en dit op te volgen. Waarom we met elkaar zaken anders aan gaan pakken is soms lastig te volgen en leidt dikwijls tot onbegrip. Educatie en voorlichting over duurzaamheid is een onderdeel van de hulpverlening die Evitaa biedt. Begeleiders van Evitaa zijn zich bewust van de voorbeeldfunctie die zij hebben naar onze cliënten, een betere bewustwording begint daarom bij hen.

Ook op kantoor schakelen wij onze apparatuur uit wanneer wij het niet gebruiken, scheiden wij afval, zijn wij bewust bezig met hergebruik en zinvol printen en hebben wij planten geplaatst. Planten op kantoor helpen op een natuurlijke manier de temperatuur en vochtigheid te reguleren, waardoor je minder de airco en luchtverversing nodig hebt. Dit bespaard weer op de energiekosten. Mooie bijkomstigheid is dat planten ons kantoor veel aangenamer maken. Onderzoek toont aan dat de aanwezigheid van planten op kantoor ook een positief effect heeft op onze productiviteit (tot wel 15% toename).

Evitaa is zich bewust in welke mate duurzaamheid van belang is voor zichzelf, de cliënten en de maatschappij. We meten dit door het onderwerp terug te laten komen in onze vergadering en het bespreekbaar te houden en elkaar aan te spreken op ons gedrag.