Leefgemeenschap

In Dodewaard, een rustig dorpje in de gemeente Neder-Betuwe, bevindt zich onze leefgemeenschap. Deze plek is geschikt voor cliënten waarbij beschermd wonen met 24-uurs nabijheid teveel is, maar 100% zelfstandig wonen nog een stap te ver. Oftewel een perfecte opstap naar volledig zelfstandig wonen (met minder of geen ambulante begeleiding) of gewoonweg een fijne plek om langer zorg te ontvangen.

Er wordt op deze zorgplek intensieve begeleiding geboden. Wij bieden ondersteuning bij het zelfstandig worden en ondersteunen met o.a. het bereiden van eten, wassen en een huishouding voeren. Tevens bieden wij ondersteuning bij zelfstandig worden en/of wonen in combinatie met bijvoorbeeld verslavingsgevoeligheid, ADHD, autisme, niet-aangeboren hersenletsel, licht verstandelijke beperking, etc. De bewoners kunnen op ieder moment (24-uurs bereikbaarheid) een beroep op de begeleiders van Evitaa doen. Door de kleinschaligheid is er altijd oog voor de individu en heerst er een prettige leefsfeer.

Onze leefgemeenschap biedt plaats aan maximaal drie cliënten (en één crisisplaats) waarbij wij kijken naar; wie ben jij, wat is jouw hulpvraag en wat kunnen wij daarin voor jou doen. We bedienen dus niet één specifieke doelgroep, echter is het wel belangrijk dat de cliënt aansluit bij de huidige bewoners. Bij Evitaa is het samen wonen, samen leren, samen ontwikkelen.

De leefgemeenschap bevindt zich in het dorp Dodewaard, dichtbij enkele winkels en op fietsafstand het treinstation naar Tiel en Arnhem. Het dorp telt een kleine 4.500 inwoners en er heerst een veilig gevoel. In en rondom het dorp vind je een grote diversiteit aan bedrijven, zoals schoonmaakbedrijven, fruittelers, metaalhandels, bouwbedrijven, etc. Evitaa heeft goede jarenlange contacten met dit netwerk welke wij kunnen vragen mee te denken en mogelijkheden te bieden voor (opbouw naar) werk of dagbesteding.

Ben je zelf op zoek naar een fijne woonzorgplek? Ben je op zoek naar een woonplek voor je cliënt? Of ken je iemand (een collega of mentor) die op zoek is naar een zorgplek? Neem dan gerust contact op voor meer informatie via het mailadres info@evitaa.nl of telefonisch via 06-57366339.

Praktische informatie
Voor cliënten met zorg uit de WLZ
WLZ zorg in de regio van onze leefgemeenschap wordt vergoed door zorgkantoor VGZ (Nijmegen). Evitaa heeft met dit regiokantoor (nog) geen overeenkomst, waardoor Evitaa op dit moment (nog) enkel WLZ zorg kan leveren op basis van PGB. Klik hier voor meer informatie over PGB m.b.t. WLZ-zorg.

WLZ zorgprofielen / CIZ-indicatie
3VG Wonen met begeleiding en verzorging  
4VG Wonen met begeleiding en intensieve verzorging
6VG Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering
1LVG Wonen met enige behandeling en begeleiding  
2LVG Wonen met behandeling en begeleiding
3LVG Wonen met intensieve behandeling en begeleiding
1GGZ-W Wonen met intensieve begeleiding 
2GGZ-W Wonen met intensieve begeleiding en verzorging 
3GGZ-W Wonen met intensieve begeleiding en gedragsregulering 

Voor cliënten met zorg uit de WMO Beschermd Wonen/Beschermd Thuis
Vergoeding voor Beschermd Wonen/Thuis wordt geregeld door de afdeling toegang van GGD Gelderland Zuid in de gemeente Nijmegen. Op dit moment leveren wij geen Zorg In Natura, echter kunnen wij wel de zorg leveren op basis van PGB of eventueel middels een maatwerkvoorziening. Klik hier voor meer informatie over Beschermd Wonen/Beschermd Thuis.

Beschermd Wonen/Beschermd Thuis Zorgprofielen / Productcodes en -namen
15N04 Beschermd Thuis: groep middelzwaar
15N11 Beschermd Wonen: licht*
15N12 Beschermd Wonen: Middelzwaar*

Voor cliënten met zorg uit de Jeugdwet
Vergoeding vanuit de Jeugdwet wordt verzorgd vanuit de gemeente. Evitaa heeft op dit moment geen zorgovereenkomst met Regio Rivierenland waardoor Zorg in Natura niet mogelijk is. Wel kunnen wij onze zorg bieden op basis van PGB of eventueel middels een maatwerkovereenkomst. Klik hier voor informatie over PGB m.b.t. zorg vanuit de Jeugdwet.

Jeugdwet zorgprofielen / Productcodes en -namen
44A27 Kamertraining*
44A28 Verblijf met begeleiding licht*

*Inbegrepen zijn de woon- en verzorgingskosten.

Mocht je een andere zorgindicatie hebben, neem dan ook gerust contact met ons op. Wij denken graag mee in oplossingen.