BrainBlocks

Brain Blocks is een interventieprogramma voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met sociaal-emotionele uitdagingen. Het uitgangspunt is dat zij zelf het beste weten wat zij voelen en ervaren. Brain Blocks vergroot het zelfbewustzijn en verandert denk- en gedragspatronen.

Tijdens deze cursus leerden we met al onze medewerkers de mogelijkheden van de Brain Blocks interventie. De theorie werd vertaald naar de dagelijkse praktijk. We leerden hoe we Brain Blocks kunnen gebruiken in ons werk. We kregen praktijkgerichte inzichten en handvatten waarmee we onze cliënten écht verder konden helpen.

Het was fijn om als team deze cursus te volgen, samen te leren, het samen te doen en toe te passen in de dagelijkse begeleiding en deze methodiek bespreekbaar te maken tijdens interventies.

Brain Blocks is bedacht en ontwikkeld door Stephan van de Ven. Hij werkt als psychomotorisch therapeut (PMT) in de hulpverlening. In de begeleiding van kinderen, jongvolwassenen en volwassenen had hij behoefte aan een hulpmiddel dat de werking van iemands brein visueel kon maken. Zo ontwikkelde hij Brain Blocks.